CHIANTI CLASSICO


I hjertet af Chianti Classico

Radda in Chianti, hvor vi har vores hus, ligger i hjertet af vinområdet Chianti Classico. Området strækker sig fra Firenze til Siena og er kendetegnet ved en stor vin- og olivenproduktion. Der er ca. 7.000 hektar vin i området, og landskabet er præget af mange små bakker.


Den gamle vej, Chiantigiana, der forbinder Firenze og Siena, snor sig mellem små kønne byer, gamle velholdte ejendomme, skov, vinmarker og olivenlunde, og den indbyder til mange små stop, hvor man kan nyde den smukke udsigt over landskabet. Området giver rig mulighed for at kombinere historiske, kulturelle og gastronomiske interesser.


Chianti Classico og Sangiovese

Navnet Chianti var oprindeligt forbundet til byerne Radda, Gaiole og Castellina, og Chianti Classico var i middelalderen navnet på de tre byers 'military league'.


I nyere tid har navnet Chianti være stærkt forbundet med vin, ikke mindst takket være Barone Bettino Ricasoli fra Castello di Brolio, der i 1872 beskrev sin opskrift på en ægte Chianti-vin. Denne opskrift har siden dannet skole for vinproduktionen i området, og selv om opskriften siden er modificeret, er det et kendetegn for alle Chianti Classico-vine, at de skal bestå af mindst 80 % Sangiovese. De resterende 20 % må være andre røde druer, fx Canaiolo eller internationale sorter som Merlot eller Cabernet Sauvignon.


Kun de vine fra området, der opfylder kravene, må kalde sig Chianti Classico og må bruge symbolet med den sorte hane på banderole og flaske.

Rabat ved køb af 6 flasker

Mulighed for afhentning

Gratis levering ved køb for 2.000 kr.

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter her

LA BOTTEGA       KROGHOLMGÅRDSVEJ 76       2950 VEDBÆK       CVR-NR. 27537248       TLF. +45 20 84 15 10